top of page
De ce sa alegem psihoterapia?

 

         Am observat faptul ca oamenii din jurul meu nu sunt nici pe departe suficient de multumiti de vietile lor. Multi dintre ei trec prin experientele vietii fara a analiza sau aprecia aspectele pozitive ale acestora, uneori ignorand chiar lectiile menite sa fie sustrase din ele.

          De-a lungul istoriei, marile culturi ale lumii au ajuns sa dezvolte metode mai sanatoase si benefice de a gandi si de a se raporta la mediul exterior, iar in ziua de azi ar fi chiar pacat sa nu preluam unele din acestea si sa le adaptam culturii noastre sau stilului nostru de viata.

Cand ar trebui sa ne gandim sa cerem ajutor?

           In cazul in care realizam ca din ce in ce mai frecvent ne simtim pur si simplu coplesiti de ingrijorare, ganduri negative persistente sau comportamente mai putin dezirabile, ar fi indicat sa ne intrebam ce e de facut.

             In cadrul terapiei, esti practic ghidat de un specialist, care te ajuta sa iti aprofundezi problemele, sa le gasesti sursa, sa le intelegi mecanismul si maniera in care te influenteaza, dupa care sa le modifici sau elimini, in functie de context.

               Nu iti face probleme in cazul in care nu ai fost pana acum la terapie. Psihoterapia este pentru toata lumea, nu trebuie sa fii "nebun" sau sa ai o tulburare periculoasa.

Psihoterapia te poate ajuta

            Terapia cognitiv-comportamentala este fondata pe ideea conform careia felul in care ne simtim este determinat sau influentat puternic de gandurile, credintele sau valorile pe care le avem.

              Psihoterapia se desfasoara intr-un  mediu structurat pentru a atinge eficient obiectivele terapeutice.

               De ce sa prelungesti o stare de distres, cand poti sa o faci sa dispara relativ simplu, intr-un cadru confortabil, confidential si lipsit de judecata, unde singurul scop este sa ajungem sa ne simtim sanatosi psihic ?

bottom of page